keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Synttärijuttuja ja huopatossut

Eilen pääsin onnittelemaan ihanaa pientä 1-vuotiasta synttärityttöä ja kahvittelemaan hyvien ystävien parissa. Pitihän pienelle neidille jotain muistamistakin tehdä ja niimpä pakettiin päätyi tällainen vahakankaasta ommeltu ruokalappu.
Onnittelukorttikin piti tietysti vielä tehdä. Korttiin testasin ensimmäistä kertaa Sinellistä ostamaani Fiskarsin kulmaleikkuria ja täytyy kyllä sanoa, että ainakin ensivaikutelmalta leikkurista oli hyvä ja se tuntui hyvinkin laadukkaan oloiselta ja hinta-laatusuhde vaikutti olevan varsin kohdallaan. Kulmaleikkuri maksoi vain 4,60 euroa ja laadultaan tuntui laadukkaalle metalliselle rei'ittäjälle. Näitä täytyy varmaan hankkia jokunen lisää, kun jälkikin on noin kivaa. Kortin pohja on helmiäisen vaaleanpunainen ja numero yksi on lilan metallinhohtoinen. Ja tietysti pienen tytön kortista piti myös löytyä vähän kimalletta sekä Onnea -teksti.
Eilen valmistui myös "kotihuopikkaat", mikäli ne kolmevuotiaalleni kelpaavat kun ne eivät ole hänen erittäin hyvän ystävän äidin tekemät! Poikani sai nimittäin muutama viikko sitten syntymäpäivälahjaksi aivan ihanat huopatossut, joita ei vaan kerta kaikkiaan voi ottaa jalasta. Tossuja käytetään niin kerhossa kuin nukkuessakin. Ajattelin kuitenkin että on viisaampi tehdä kotiin toiset tossut ja toisia voi sitten käyttää kerhotouhuissa.

Tossujen ohje löytyy Novitan -sivuilta ohjeesta "Neulotut ja huovutetut palatossut" ja niitä on pienennetty ystävän vinkin mukaan lapsen jalkaan sopiviksi, alkuperäiset tossut kun ovat naiselle sopivat. 

Ensimmäiset huopatossut löytyvät täältä Haavikossa suhisee-blogista! Kiitos vielä ihanista tossuista.

Tällaiset tulivat näistä kotona pidettävistä huopatossuista. Väri on vaan eri, toiset vihreä-valkoiset ja toiset musta-valkoiset, joissa on nilkkapaloissa myös vähän raitaa. Pohjiin pitää vielä lisätä vähän liukuesteainetta,  kunhan sitä vaan saan käsiini, jottei tarvitse liukastella kotonakaan.
Viikonloppuna kasvoi virkkuukoukkukin taas käteen kiinni, mutta siitä lisää kunhan saan luovuushaasteeseen tekemäni jutut oikeille omistajilleen.

Mukavaa viikon jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Kyllä oli hyvä käynti Sinellissä ;) Onneksi mentiin!
    Ja mitkä upeat tossukat, kyllä sä olet sitten ehtiväinen ja taivata äiti!

    VastaaPoista
  2. Näyttää kuvatkin vielä paremmilta näin tietokoneruudulla kuin kännykän näytöllä. Kiva tossut tuli. Toivottavasti ne kelpaavat boyfriendille. <3

    VastaaPoista