tiistai 22. tammikuuta 2013

Puuvillainen kimonotyylinen yöasu taaperolle

Nyt kun kevätaurinko jo vähän pilkahtelee, menee ajatukset väkisinkin vähän keväisempiin ja kesäisempiin juttuihin.

Koska lapsellani ei ole kevyempiä yöasuja, ajattelin sellaisen tehdä valmiiksi lämpöisempiä kelejä odottamaan. Aika näyttää miten puuvillainen yöasu toimii käytännössä, mutta ainakin itselläni olevat ohuet puuvillakankaiset yöhousut ovat erittäin miellyttävät päällä.
Yöasun ohje löytyi helposti Emma Hardyn tekemästä Ompele kaunista lapselle -kirjasta, jossa on helppoja vaatteiden ompeluohjeita 0-5-vuotiaille. Yöasun ohje on alunperin tehty 2-vuotiaasta alkaen, mutta pienensin kaavoja noin 1,5-vuotiaalle sopivaksi, jotta pääsemme yöasua jo keväällä käyttämään.


Pyjamapaitaan yhdistin samaisessa kirjassa olleet vauvan puuvillaiset housut, jotta vaippa sopii hyvin housuihin. Samalla yksinkertaistin housun mallia jättämällä koristenauhat ja kuminauhat lahkeista pois.

 


Ihanaakin ihanampi ohut vaaleanvihreä pöllöpuuvilla on odotellut jo kauan aikaa parempaa ja että keksisin sille sopivan käyttökohteen. Heti kun näin tämän kimonotyylisen pyjaman, tiesin heti mistä kankaista sen tekisin. Kankaat löytyivätkin jo valmiina kangaskätköistä ja pääsin heti ompeluhommiin. Paidan kankaaksi valikoitui siis hempeää vaalean vihreää pöllöä ja housuihin vaaleanpunaista Polka dotsia, joka aiemmin toimi väliaikaisverhona Wilhelmiinan kammarissa.

Koska pyjamapaidan malli oli melko leveä sovelsin hieman ohjetta ja  ompelin selkäpuolelle kuminauharypytyksen, jotta pyjama olisi kiva myös pienen ihmisen päällä.
Pyjamapaita solmitaan edestä kiinni rusetille narujen avulla ja sisäpuolella on nappi pitämässä kiinni toista etuosaa. Yöhousujen lahkeensuita koristaa myös samainen pöllökangas. Hempeää ja herttaista, eikö?

Kevättä, kesää ja muutoksen tuulia odotellessa!

P.S. Ajatuksissa olisi järjestää jossain kohtaa pieni arvonta lukijoiden kesken. Kommentoimalla voi vielä vaikuttaa palkintoon mikä olisi kiva juttu =D


6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis yöpuku! Itsekin tuota ohjetta olen katsonut mutta kyllä se näyttää kivemmalle tuossa sun tekemänä kuin kirjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen tainnut itsekin tämän ohjeen aiemmin jo ohittaa useita kertoja, mutta nyt sille jotenkin lämpenin kun on omassa käytössä ihanat puuvillaiset yöhousut.

   Poista
 2. Ihana yöpuku, olet kyllä supertaitava ja vieläpä ahkera siihen päälle :D

  VastaaPoista
 3. aivan valtavan ihana tuo puku. todella kaunis..

  VastaaPoista