tiistai 5. helmikuuta 2013

Wilhelmiinan viirinauha + huopatossut osa 2

Eilen oli hieman omaa aikaa keskittyä taas ompeluhommiin ja omiin touhuihin Tildan nukuttua taas megapitkät kolmen tunnin päiväunet. Heti aamupäivällä aloinkin pohtia mitä kivaa keksisin päivälle ohjelmaa.

Ensin tuli heitettyä taas yhdet edellisenä iltana valmistuneet huopatossut koneeseen huopumaan. Sen jälkeen kaivelin kangaslaatikkoani ja käsiini tarttui aiemmin ompelemani Wilhelmiinan kammarin valelaskosverhoista jääneet tilkunpalat, joihin päätin sitten vihdoinkin käydä käsiksi. Ajatuksen asteellahan tämä tilkkuprojekti on ollut verhojen valmistumisesta asti, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tarttua tuumasta toimeen. Koneen pyöriessä ei muuta kuin sakset käteen ja tilkkuja leikkaamaan...


Huopatossut, jotka edellisenä iltana valmistuivat tehtiin virkkaamalla ja kokeeksi ajattelin sekoittaa yhteen luonnonvalkoista ja ruskeaa Novitan huopanen-lankaa, tossut kun virkattiin kaksinkertaisesta langasta. Ohje löytyy Novitan sivuilta Huovutetut tossut kukkakoristeella -nimellä. Ihan toivotulla tavalla ei virkattu, kaksivärinen Huopanen huopunut 40 asteen pesussa ja jouduinkin ne pesemään toiseen kertaan 60 asteessa. Sen jälkeen tuli ihan kivat kaksiväriset tossukat.

Tossut ovat menossa ihanalle pienelle neidille lahjaksi. toivottavasti ovat mieleiset vaikkei ne vaaleanpunaiset olekaan.


Toinen tänään valmistunut juttu oli sitten se verhon ylijäämäpaloista tehty viirinauha Wilhelmiinan kammariin. Voi että miten söpöjä nämä viirinauhat ovatkaan lastenhuoneessa! Kerrassaan vastustamattomia! No ainakaan tässä taloudessa miesväki ei niistä juurikaan niin piittaa, mutta perheen naisväki on innoissaan. Pikkuneitikin osoitteli jo viirinauhaa innoissaan sormellaan, kun sen oikealle paikalle sain ripustettua. Selvästikin oli Tildalle mieluinen somiste omaan huoneeseen.
 
Clarke & Clarke verhokangastilkkujen lisäksi sekoitin vielä valkoista ja vaaleanpunapohjaista pienipilkullista puuvillakangasta viireihin ja yhdistelmästä tuli mielestäni oikea Wilhelmiinan kammarin herkkukarkki! Monta kertaa on päivän aikana pitänyt palata huoneeseen ihastelemaan viirinauhan kauniita värejä.

Vai mitä mieltä olette?
Piristäthän päivääni jättämällä kommentin!

5 kommenttia: