tiistai 12. helmikuuta 2013

Mekkobody

Tänään tuli kurkistettua Tildan vaatekaappiin talven lomamatkaa ja kesää silmällä pitäen. No eihän sieltä juurikaan sopivaa päälle puettavaa löytynyt, kun kasvuvauhti on kova ja kaikki viime kesäiset vaatteet armottomasti liian pieniä! No tokkopa tuli yllätyksenä.

Vastaan tuli Tutan viime kesänä pidetty ja tykätty mekkobody ja ajattelin että sellainen olisi vielä tulevana kesänäkin kätevä. Niimpä päätin kaivella olemassa olevia kaavoja ja yhdistää muutaman mieleisen kaavan ja soveltaa niistä omat kaavat mekkobodyyn sopiviksi. Mekkobodyn kaavat on omatekoiset ja ne on piirretty Ottobre-lehdessä olevien venekaula-aukkoisen bodyn (03/2010) ja normaali t-paidan (03/2012) kaavoja apuna käyttäen.
Kankaaksi valitsin pirteän ja värikkään turkoosipohjaisen tipukankaan, joka oli jäänyt kangaskasoihin käyttämättä. Mekon alla oleva body-osa on tehty fuksia-vaaleanpunaraitaisesta trikoisesta jäämäpalasta ja kantteihin ompelin väreihin sopivaa fuksianpunaista resoria.


Mekon helman etuosaan ompelin lisäksi vähän rypytystä tuomaan vähän ilmettä muuten perusmalliseen mekkoon. Kaula-aukon malliksi valitsin venemallin, koska venekaula-aukkoinen mekko on helppo pukea pienenkin lapsen päälle, eikä tarvitse käyttää nappeja tai neppareita kaula-aukossa.


Viikonloppuna tuli laskiaisen kunniaksi tuhlattua ihaniin ruusuihin. Tässä vielä kuva kaikille ihanille lukijoille ihanista ruusuista. Kyllä oikeat leikkokukat vaan piristää mieltä näin kevään lähestyessä, oli ne sitten ruusuja tai tulppaaneja!

Mukavaa Laskiaistiistaita kaikille!
2 kommenttia:

  1. Ihana bodymekko! Mulla on ollut jo kankaatkin valmiina bodymekkoon noin puoli vuotta mutta tekemättä on edelleen.

    VastaaPoista