torstai 13. joulukuuta 2012

Pellavaa ja pepitaa

Pienen prinsessan uusi pellavainen leninki valmistui kuin valmistuikin juuri sopivasti päiväkodin joulujuhlaan. Suunnittelin jo aiemmin ompelevani tyttärelleni mekon, koska vanhan juhlavat mekot olivat jo jääneet pieniksi. Taas vaihteeksi jäi hieman viime tinkaan tämä valmistuminen, mutta valmistui kuitenkin ja aikaakin jäi kokonaiset neljä ylimääräistä tuntia!
Mekkokankaaksi tilasin jo aiemmin Ompelun ihanuudesta ihanaa kirjailtua sekoite pellavakangasta (pellava 55% rayon 45%). Toivottavasti tämä sekoite ei ole käytössä yhtä rypistyvää kuin pelkkä pellava. Vuorikankaaksi löysin kangaskätköistäni sopivan väristä pepitaruutuista puuvillakangasta. Mekon malli on Ottobre lehdestä 6/2012. Mallissa olleet terenauhat vaihtuivat ihanaan Tampereen Tallipihalta löytämääni roosaan pitsiin. Kankaasta oli saatavilla myös aivan ihastuttava ruskeapohjainen versio, jossa oli luonnonvaaleat kirjailut. Valinta oli taas hieman vaikea kahden ihanuuden välillä, mutta päädyin kuitenkin tähän Tildamaiseen väriin. Vai pitäisiköhän siitä toisestakin tehdä vielä toinen mekko?

Kun tyttäreni syntyi mietin, että nyt on ihanaa ommella mekkoja tytölle. No onhan tämä jo toinen yhdeksän kuukauden aikana, jonka olen saanut aikaiseksi. Ommellessa mietin mistä moinen johtuu ja sitten olikin vuorossa SE vetoketjun ompelu. Mieleen palautui kyllä jälleen miksi en vaatteita juurikaan ompele, juurikin siksi että näissä ihanuuksissa on usein vetoketju. Sanotaan että harjoitus tekee mestarin, mutta tässä asiassa se ei kohdallani taida pitää oikein paikkaansa. En vain koskaan ole oppinut ompelemaan vetoketjua, mutta ehkä joskus joku senkin taidon minulle opettaa (toivottavasti) tai sitten pitää mennä vaan sinnikkyydellä. Muutaman yrityksen jälkeen tuli siitäkin vetoketjusta sitten kelvollinen tai sitten olen vaan liian tarkka ompelujäljestä.

Mekon saaja on vielä päiväunillaan, mutta ehkäpä sieltä kohta heräilee sovittelemaan uutta hempeää ihanuutta. Alle voi laittaa vaikka tällaisen KappAhlista ostetun vaalean kauluksellisen bodyn. Talven kylmillä ilmoilla sen kanssa sopii myös kivasti kaapista löytynyt kudottu jakku (Hennes & Mauritz).
Tildan vaatekaapin päälle on myös ilmestynyt sisustuskirjaimet, jotka tilasin syksyllä Briteistä. Alunperin ne olivat puunväriset, mutta ovat nyt saaneet valkoista väriä pintaan ja toistaiseksi löysivät paikkansa Tildan uuden ja tuunatun vaatekaapin päältä, josta löytyy juttua myös täältä blogistani marraskuisesta jutusta Wilhelmiinan kammari.

 Nyt valmistautumaan esikoisen Joulujuhlaan!

Ilahtuisin kovasti kommentistasi!
6 kommenttia: