lauantai 1. joulukuuta 2012

Adventtikalenteri ja -kynttilöitä

Viime vuonna se itse tehty adventtikalenteri jäi vain ajatuksen asteelle, vaikka hankin jo valmiiksi numeroleimasimet ja punaista kangasväriä. Tänä vuonna sain kuin sainkin adventtikalenterin valmiiksi, vaikka hieman viime tippaan se taas jäikin. Vielä myöhään eilen illalla täytin taskuihin yllätyksiä aamua odottamaan.
Tänä vuonna kalenterin taskuihin sujahti Muumi-palapelin paloja, joka valmistuu sitten jouluksi. Muissa taskuissa on hieman makeisia ja tarroja. Koska omassa lapsuudessani jouluaattona on tonttu tuonut kuusen alle aina paketin, niin saa myös oma lapseni tällaisen aattoaamun yllätyksen ja viimeisen taskuun piilotankin viestin, jossa tonttu kehottaa kurkistamaan kuusen alle. Paketista paljastunee jotain mukavaa puuhaa pitkään aattoiltaan. Aika näyttää mitä mukavaa tonttu keksii! Ensi vuoden projektiksi jäänee askarrella jokaiseen taskuun kaunis jouluruno.

Kalenterin taskujen numerot on siis painettu leimasimilla punaisella kangasvärillä ja ne on kiinnitetty siksak-kuviolla taskuihin ympyrän muotoon. Tällä kertaa sekä taskuista että numeroista tuli valkoisia eikä oikein erotu että ne ovat erillisistä kankaista tehtyjä.

Kalenterin väreiksi halusin valkoista, punaista ja ruskeaa ja sitähän tästä nyt löytyy eri muodoissa pitsin, kultaisten helmien ja paljettien lisäksi. Yläosaa valitsin koristamaan enkeliaplikaation. Enkelimalli löytyi Tune Finnangerin Tildan talossa -kirjasta, jossa on enemmänkin jouluaiheisia käsitöitä ja askartelua. Kirjassa oli myös suuren joulukalenterin ompeluohje. Kalenterin yläosaan on kirjailtu ruskealla muliinilangalla teksti "Wish you a wonderful Christmas". Jälleen kerran tuli todettua että kirjailu ei ole oma juttu, mutta tulipahan tehtyä kun ei luonto antanut periksi käyttää mustaa tekstiilitussia.

Kalenterin alareunaan ompelin vielä Ompelun ihanuudesta ostamaani "Käsintehty" -nauhaa.


Koska huomenna on ensimmäinen adventti piti myös tehdä adventtikynttiläasetelma. Tokmannilta löytyi kivat keraamisiin sydämiin painetut numerot, jotka kiinnitin nauhalla kynttilöiden ympärille. Samalla teki mieli kaivaa kaappien kätköistä takanreunalle hieman jouluisempia Kivi-tuikkuja koristeeksi.
Ehkä se joulu sieltä tulee vaikkei se nyt ihan vielä siltä tunnukaan. Kuitenkin viime illan ja yön aikana maa peittyi kauniiseen lumivaippaan ja ulkona on napakka pakkaskeli.  Pihalla on jäälyhdytkin jo ämpäreissä jäätymässä.

Ihanaa pakkasviikonloppua kaikille!
6 kommenttia:

 1. Voi mieletön, mikä upea kalenteri! Pitää tilata sulta tuollainen ensi jouluksi, kun JoJo vähän ymmärtää sen päälle :)

  Iloista lauantaita teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Pistetään korvan taakse tuo kalenteritoive!

   Poista
 2. Ei voi olla noin suloista ja kaunista kalenteria!!! Oih!

  VastaaPoista
 3. Ihana kalenteri. Ja mukava kuulla, että jollakin muullakin menee viimetinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta molemmat ehti hienosti ;)

   Poista
  2. Kiitos! Todella viime hetkeen... niin kuin nykyään kaikki näiden pienten ihanuuksien kanssa.

   Poista