maanantai 13. lokakuuta 2014

DIY Nursing Pillow // Tee-se-itse imetystyyny

No niin, tooodella pitkästä aikaa!

Vihdoin ehdin tännekin jotain päivitellä. Pahoittelut lukijoille blogihiljaisuudesta. Hiljaisuus ja pitkä tauko johtui siitä, että palasin töihin viime syksynä ja aloimme rakentamaan omaa taloa. Keväällä pääsimme kuitenkin muuttamaan omaan uuteen ihanaan kotiimme, mutta kesä meni vielä täysin pihaa laittaessa ja taloa maalatessa.

Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltaa jälleen ja siihen liittyy tämä päivitys. Ja luultavasti jokunen muukin jatkossa...

Kuinka sainkaan päähäni tehdä itse imetystyynyn! No meille on tietysti tulossa vielä perheenlisäystä =D
Vanha imetystyynyni ei ollut päällyksineen enää ihan ajantasalla, enkä ollut täysin tyytyväinen sen muotoonkaan aiempien käyttökokemusten vuoksi. Joten piti alkaa vähän tuunaamaan vanhaa tyynyä.

Googlea apuna käyttäen löytyikin juuri sopivan oloinen ohje kaavoineen uuteen imetystyynyyn. Käyttämäni ohje kaavoineen löytyy täältä.

Toiveenani oli tehdä pehmoinen ja täysin erimuotoinen tyyny. Näin sellaisen eräällä kirpputorikäynnilläni, mutta en raaskinut ostaa tyytyä, koska jo omistin yhden ja myynnissä ollut tyyny oli jo kulahtanut ja mielestäni liian kalliskin. Tyynyn päällinen oli trikoota joka miellytti minua erityisesti pehmeydellään. Mieleeni tulikin heti yksi tietty trikookangas, joka odotteli kangaslaatikossani hyvää käyttökohdetta. Ruskeapohjainen hieman moderni puu- ja pilvikuvioinen trikoo, joka on yksi suosikeistani.

No aivan täysin ohjeen muotoista tyynystä ei tullut, koska kangasta oli hieman liian vähän, mutta juurikaan en onneksi joutunut mallia muokkaamaankaan. Toinen ongelma alunperin suunnitellusta oli, etten löytänyt valmiina kangaskätköistäni riittävästi sopivaa kangasta sisäpussiin. Kuka sitä nyt inspiraation iskiessä kangaskauppaan enää malttaa lähteä? No en ainakaan minä!

No sekin ongelma ratkesi aikanaan, kun aloin imetystyynyä täyttämään... nimittäin sain päähäni kuningasidean käyttää vanhasta imetystyynystä sekä styroksipallerot että myös päällipussin uuteen tyynyyni. Voitte vaan arvata että kodissamme oli styroksipalloja siellä ja styroksipalloja täällä. Joka paikka täynnä kuin olisi rakeita satanut! Onneksi kukaan ei ollut kotona näkemässä! Heh, en suosittele kellekään ja toivon että kodissamme ei koskaan rikkoudu mikään mikä sisältää näitä palleroita =D Sain eräänkin kerran imuroida lattiat... seinät ja...
No kierrätys kunniaan, eipä tarvinnut ainakaan tuhlata rahaa uusiin täytteisiin.

Lopputulokseen olen ainakin tällä erää tyytyväinen, nähtäväksi jää onko tyyny toimivampi kuin edeltäjänsä. Toivottavasti!

2 kommenttia:

  1. Kiva että palasit taas blogin pariin, luulin jo että luovuit tästä kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä jo vähän kaipailinkin tähän aikaa =D Toivottavasti päivitykset jaksaa kiinnostaa.

      Poista