perjantai 17. lokakuuta 2014

Vauvan kudottu peitto

No niin, nyt meillä on vauvanodotus -touhut alkanee täydellä tohinalla ja lapset kyselevät koko ajan "Koska se vauva oikein syntyy?" No eihän laskettuun aikaan ole enää kuin nelisen viikkoa, joten kait se on jo aikakin alkaa tehdä vähän valmisteluja uutta tulokasta varten. Tämän päivän ohjelmassa olikin vauvan sängyn valmistelua, koska sain valmiiksi vauvalle kutomani päiväunipeiton.
Koska kummallakin lapsellamme on kudottu päiväunipeitto ollut kovassa käytössä täytyi myös uusimmalle tulokkaalle sellainen saada. Homma lähti käyntiin siitä, että syksyllä löysin Prisman alekorista aivan ihanan väristä ja tuntuista lankaa peittoa varten. Väriltään lanka on lähinnä jotain vaaleaa mintun vihreää. Neutraaliin väriin piti päätyä, koska emme tiedä vieläkään useista kurkistuksista huolimatta kumpaa sukupuolta pienokaisemme on ja beigeä tai luonnonvaaleaa ei ollut tällä kertaa saatavilla. No eipä se haitannut, mielestäni tämä vihertävä oli todella kauniin väristä.


Lanka on Red Heart Sun -merkkistä  50% puuvillaa ja 50% akryyliä ja on aivan ihanan pehmoisen tuntuista. Toivottavasti kestää myös kovassa käytössä, aika näyttää. Vanhemmat lapseni nimittäin ottavat peittonsa leikkeihinkin, rakentelevat mm. majojaan, käyttävät pöytäliinana ja vesielementinä näitä peittojaan alkuperäisen käyttötarkoituksen lisäksi. Jokaisen lapsen peiton olen myös ajatellut säästää muistoksi kunnes he ovat isompia ja ehkä saavat omia lapsia.

Peiton mallin valitsin Drops Designin ihanista vauvaneule malleista ja muokkasin sitä hieman korvaamalla "reikäkerroksia" sileällä neuleella, koska en halunnut pienelle niin kovin reikäistä peitettä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä DROPS Baby 21-37 -malli "Neulottu DROPS peitto ”Merino Extra Fine” -langasta" ja se oli hyvin yksinkertainen toteuttaa.

Peitosta halusin myös melko reilun kokoisen, joten en vähentänyt silmukoiden määrää, vaikka valitsemani lanka olikin paksumpaa. Reiluun kokoon päädyin koska halusin alkuvaiheessa käyttää peittoa pinnasängyssä päiväpeittona ja myöhemmin peitosta tulisi päiväunipeitto. Kolme ja viisivuotiaat lapseni käyttävät edelleen saamiaan päiväunipeittoja, joten tällainen on erittäin hyvä hankinta!Tällainen peitosta tuli ja vauvan sänky odottaa käyttäjäänsä. Mitäs pidätte?
Lapset halusivat kokeilla sänkyyn erilaisia leluja miltä ne siinä näyttävät ja hauskaa oli kaikilla! Konkreettisia juttuja pienille ihmisille <3
Nyt vielä nauttimaan aurinkoisesta syysilmasta ja "vauva vapaista" päivistä. 

Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Ihana peitto. Itse ostin samasta laarista valkoista ja beigeä ajatuksena torkkupeitto sohvan reunalle, jos joku päivä saisi valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos ei niitä värejä löytynyt =D Ja kiitos olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, juuri ihana lanka torkkupeittoon!

   Poista
 2. Miten ihana, aivan upea väri! Oot kyllä niin hyvä käsistäsi, mikä onni :)

  VastaaPoista