sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kranssikurssi

Viime keskiviikkoiltana sain hieman omaa aikaa ja suuntasin Kangasalalla olevan Kukkivat kukka- ja sisustusliikkeen järjestämälle kranssikurssille, jolle pikailmottauduin muutama päivää aikaisemmin. Kukkivat on aivan ihana myös sisustustarvikkeiden osalta ja tällä hetkellä sieltä löytyy aivan ihanaa jouluaiheista sisustustarviketta! Kannattaa käydä tutustumassa, jos liike osuu matkan varrelle.
Kranssipohjaksi päätin valita havukranssin ja siihen piti päättää kaikesta siitä paljoudesta itselle mieluiset koristeet. Havukranssi säilyy hyvin ulkosalla ja halusinkin tehdä ulko-oven viereen kranssin toivottamaan vieraat tervetulleeksi. Tähän aikaan vuodesta tietysti jouluinen olisi ajankohtainen, mutta halusin hieman pidempi aikaisemman ja siksi valitsin sekä pohjaksi että koristeiksi talvisempia vaihtoehtoja.

Koristeista ihastuin heti aluksi tähän hiiren vieressä olevaan rekeen, joka oli ehkä maailman suloisin! Valitsin heti myös ison puisen Tervetuloa-tekstin kranssin yläreunaan, koska tätä tekstiä pystyn hyödyntämään myös myöhemmin kun kranssipohja menee huonoksi.
Reen viereen oli monta monituista ja ihanaa vaihtoehtoa tontuista, pikkulinnuista ja hiiruleista lähtien. Päädyin kuitenkin tähän ihanaan ruskeavalkoiseen huopahiireen, joka sopi reen ja tekstin värimaailmaan hyvin. Sitten vielä lisäksi löytyi aivan ihania kaarnasta tehtyjä tähtiä.
Koristeet on kiinnitetty rautalankaa ja kuumaliimaa apuna käyttäen ja hiiren pintaan on suihkutettu ripaus hiuslakkaa, jotta pikkuiset lintuystävät jättäisivät koristeen rauhaan. Nähtäväksi jää päätyykö hiiri parempiin suihin.Jotain pientä ja jouluista tarttui vielä mukaan illan päätteeksi. Aivan ihana sydämenmuotoinen pienistä tiukusista tehty helistin. Tähän helistimeen kaivoin kätköistä vielä somisteeksi puna-valkoruutuista nauhaa jonka somin rusetiksi. Kuvassa oleva tuikkulyhty on yksi suosikeistani muutaman vuoden takaa Pentikiltä.

Lapset olivat tästä sydänhelistimestä aivan innoissaan ja sitä käytetäänkin meillä tonttujen kutsumiseen, luomaan jo vähän joulun taikaa...
1 kommentti: