torstai 19. joulukuuta 2013

Prinsessa tutu lapselle

Vielä oli tonttu korvat tarkkana ja pukin konttiin päätyy pienelle ihanalle prinsessallemme suosittuihin prinsessa, balleriina ja tanssileikkeihin ihana tutu.
Näitä tutuja on vilahdellut viime aikoina blogeissa ja vaatekaupoissa ja jo pidemmän aikaa on mieli tehnyt hankkia sellainen.  Itse asiassa yhden jo tilasinkin, mutta väri ja laatu eivät miellyttäneet minua ja jouduin sen palauttamaan.

Jokunen päivä sitten ehdin vielä kangaskauppaan ja ostin tarvikkeet tutua varten. Tutun vuori on vuorisilkkiä, kauniin hennon vaaleanpunaista ja tylli pehmeää vaaleanharmaata. Helmaan ja vyötärökaitaleelle on vielä ommeltu siniharmaa ohut satiininauha.
Tutu on tehty ilman kaavoja omasta päästä leikkaamalla erikseen vyötärökaitale ja vuori hameeseen, sen jälkeen kaksinkerroin taitettuja tyllikerroksia sopiva määrä. Tähän tutuun laitoin vain kaksi tuplakerrosta tylliä, eli yhteensä neljä kerrosta, jotta leikkiminen tutu päällä olisi vielä pienelle tytölle miellyttävää. Tarvikkeiksi ostin vuorikangasta 30 senttimetriä ja tylliä metrin.

Värit ei ehkä olleet juuri ne mitä halusin, koska hakusessa oli vanha roosa tai tumman harmaa, joita ei tietenkään kuulunut värivalikoimiin. Mielestäni tutusta tuli kuitenkin ihan kivan värinen ja sopiva pienelle tytölle. Vaaleanpunainen vuori antaa harmaalle tyllille hieman pehmeyttä ja tyttömäisyyttä, harmaan vuorikankaan sijaan jota myös vaihtoehdoksi ajattelin.

Harjoituskappaleeksi tuli ihan kelpo versio, seuraava onkin sitten jo varmasti helpompi tehdä. Kuvat eivät ole parhaita mahdollisia, pahoittelut siitä, ja sovituskuvatkin puuttuu jotta yllätys säilyisi.

Mitäs pidätte, kelpaako pienelle prinsessalle?

Nyt innolla odottamaan millaisia leikkejä tutu päällä leikitään!

2 kommenttia: