torstai 2. toukokuuta 2013

Äitienpäiväyllätyksiä

Muutama päivä sitten keksittiin kolmevuotiaan poikani kanssa hyötykäyttöä nuorimmaisen peltisille maitojauhepurkeille. Koska Äitienpäivä lähestyy kovaa vauhtia päätimme koristella maitojauhepurkit ja istuttaa siemenistä kukkia maailman tärkeimmille äideille, mummulle ja mummille! Uskaltaudun tämän päivityksen tänne blogiini jo laittamaan, koska tiedän että ainakin toinen ei aktiivisesti täällä blogissani vieraile... joten riskillä mennään tämän yllätyksen kanssa! Ja eihän sitä koskaan tiedä mitä muuta ihanaa keksitään kylkiäisiksi.
Purkit päällystettiin ensin yksivärisellä paperilla, toinen kerman- ja toinen suklaanruskean värisellä paperilla. Onneksi Fiskarsin paperileikkurilla osaa kolmevuotiaskin, pienellä avustuksella, leikata paperia suoraan ja se vasta on mieleistä puuhaa! Sitten paperi liimattiin kaksipuolisella korttiteipillä kiinni purkin kylkeen.

Tiimarissa on parhaillaan meneillään hyvät -70% alennukset osasta askartelutarvikkeista. Löysinkin viime käynnillä kasapäin korttitarvikkeita mm. tarroja ja papereita varastoihini. Joukossa oli myös nämä hauskat kohokirjaimet, joita oli iso pussillinen. Pussillinen kirjaimia maksoi vain 60 senttiä.
Erivärisillä kohokirjaimilla kirjailtiin molempiin purkkeihin sitten onnitteluteksti "Onnea Mummu!" ja "Onnea Mummi!". Helppoa kun ei tarvinnut kuin vain levittää liimaa ja painaa kirjaimet kiinni.

Edellisellä Sinellin reissulla ostin muutaman uuden leimasimen ja värin kokeeksi ja näihin purkkeihin tein leimasintekniikalla hienot turkoosi-mustat pahvikukat, jotka myös liimattiin purkkien kylkeen koristeeksi. Purkin ympärille sidottiin vielä rusetti valkoisesta tyllistä.Koska pojallani oli heti kova halu saada siemetkin istutettua, ei auttanut kuin lähteä lähikauppaan multapussia ostamaan. Yöpuku päällä vielä istutettiin suurella rakkaudella ja antaumuksella kukkien siemenet purkkeihin ja päälle vielä vettä. Nyt kun vielä vaan muistetaan kastella...

Hienot ja persoonalliset purkit tuli ja purkki voi toimittaa vaikkapa vielä kortin virkaa eikä erillistä onnittelukorttia tarvita!

Saajallekin on sitten ihana yllätys millainen kukka sieltä purkista kasvaakaan!


Toukokuuta onkin odotettu, meille se on oikea juhlakuukausi, joten paljon herkkujakin on luvassa. Kuukauteen mahtuu Äitienpäivän lisäksi ainakin yhdet syntymäpäivät ja kolmet nimipäivät! Voikin sitten taas askarrella ainakin kortteja urakalla.

Viikonlopuksi toiveissa tietysti ihanaa auringonpaistetta, jotta pääsee pihalle puuhastelemaan!

Mukavaa loppuviikkoa!


P.S. Hyvällä mallilla on myös äidille luvattu harmaa tähtimatto (edellisessä postauksessa), tosin virkkuukoukku vamma (=rakko) sormesta jo löytyy muutaman illan uurastuksen tuloksena, joten saa nähdä saanko huomiseksi vielä tehtyä neljä puuttuvaa kerrosta!


1 kommentti:

  1. vitsit miten hyvä idea..mullaki olis tuolla jos jonniin moista siementä..

    VastaaPoista