tiistai 20. marraskuuta 2012

Wilhelmiinan kammari


Tyttäreni Matilda "Tilda" muutti muutama viikko sitten omaan huoneeseen ja tietysti huoneesta piti saada tyttömäisen näköinen. Huone toimi aiemmin siis työhuoneena ja vierashuoneena, joten vierassänkynä ollut sohvasänky sai jäädä. Tarvittaessa Matilda muuttaa äidin ja isän huoneeseen, jos vieraita tulee meille yökylään.

Huone on vielä vaiheessa ja valmistunee pikku hiljaa. Kaksi isoa juttua olen kyllä jo saanut valmiiksi.

Ensimmäisenä aloin tuunaamaan vanhaa Ikeasta ostettua kirjahyllynä toiminutta männyn väristä kaappiamme. Kaappi oli saanut jo uuteen kotiin muuttaessamme "lähtöpassit", mutta sille löytyikin uusiokäyttöä lapsen lelu- ja vaatekaappina. Osa kaapista päätyi polttopuuksi ja osa osista sai uuden elämän. Ruskeaksi petsattu kaappi ei enää oikein miellyttänyt ja päädyin maalamaan sen valkoiseksi. Voi sitä urakkaa!!! Jos lopputulos ei olisi näin mieleinen, niin harmittaisi suunnattomasti kauhea vaivannäkö ja ainakin 5 maalikerrosta ennen kuin vanha kaappi taipui tahtooni olla valkoinen.

Vitriiniovien laseihin halusin myös jotain piristystä. Tiimarissa käydessäni löysinkin kuin tilauksesta valkoista lasi- ja huurremaalia sekä kauniin sabluunan, jolla kuviot on laseihin tehty. Vaikka alunperin pelkäsinkin aloittaa tuota sabluunamaalausta, niin mielestäni lopputulos on aivan I-H-A-N-A! Juuri sellainen kuin toivoinkin.
Toinen iso projekti oli Tildan huoneeseen matonkuteista virkattu pyöreä matto jonka halkaisija on 160 senttimetriä. Matonkudetta kului kutakin väriä 2 kiloa, eli melkoinen määrä. Mielestäni värivalinnat olivat oikein onnistuneita, vaikka alunperin äitini hankkimat matonkuteet eivät olleetkaan juuri sitä mitä olin alun perin ajatellut. Mutta ehkä näin oli kuitenkin parempi ja matto sointuu hyvin jo huoneen sängyllä olleeseen päiväpeitteeseen. Kiitos äidille painavan matonkudesäkin kanniskelusta, loppu hyvin kaikki hyvin!

Maton takana häämöttää ehkäpä joku tulevaisuuden projekti, keinuhevonen, jonka on tarkoitus saada valkoista väriä pintaan.

Sormet oikein syyhyävät päästä jatkamaan huoneen laittamista, vielä puuttuu ainakin seinämaalia, hylly, vanhan tyylinen naulakko ja verhot. Hyllyn päälle on tarkoitus laittaa valkoiset sisustuskirjaimet, jotka posti jo toi Briteistä asti. Kirjainten maalausprojekti on vielä vähän vaiheessa, mutta valmistunee siihen kun saan hyllyn hankittua. Lisäksi hyllylle tulee taulu, jossa on tyttärestäni ottamani valokuva 6 kuukauden ikäisenä. Näistä laitan kuvaa vielä, kunhan saan asetettua oikeille paikoilleen ja löydän mieleisen hyllyn seinälle. Luultavasti hankin seinähyllyn ihanasta sisustuskaupasta nimeltä Wilhelmiinan kammari, joka nykyisin käyttää nimeä Annival Interior. Tänne täytyy joskus päästä!

Tästä huoneesta taitaa tulla kodin helmi. Ihana pikku Wilhelmiinan kammari!2 kommenttia:

 1. Hei,

  Satuin käymään blogisi sivuilla kun mietiskelin seuraavaa matto-virkkaus -projektia itselleni. Aivan ihania juttuja olet toteuttanut!

  Miten onnistuit värien vaihdon kanssa pyöreässä kolmivärisessä matossa? Katkaisitko kunkin langan aina värin vaihdon yhteydessä vai kuljetitko väriä jotenkin mukana maton nurjalla puolella? Kiitos jos ehdit vastata! Uskaltaisin sitten minäkin ryhtyä kaksivärisen maton virkkaukseen! (Ajattelin sitä tähtimattoa, mutta lieneekö liian haastava kaksiväriseksi -> tähti harmaalla, muu valkoisella..? )

  Ystävällisin terveisin, Hanna Ristimäki, Sveitsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mukava kuulla että pidät. Mukava huomata että muutkin tykkää samantyylisistä jutuista ja tekemäni jutut toimivat myös innostuksen lähteenä.

   Wilhelmiinan kammarin pyöreässä ratasmatossa kerrokset päättyvät aina piilosilmukkaan ja näin olen värin saa sujuvasti vaihdettua ilman näkyvää porrasta. Kude on katkaistu jokaisen kerroksen välissä, koska matonkude on niin paksua ettei sitä oikein pysty mukana kuljettamaan.

   Tähtimatto kaksivärinenä ei varmaankaan äkkiseltään mietittynä kovin helposti onnistu ja pääteltävääkin tulisi todella paljon, eli jos aiemmin et ole mattoa virkannut suosittelen ensin yksivärisenä ainakin tuota tähtimattoa. Kaksivärisyys ei muuten mikään hankala juttu ole, riippuen tietenkin mallista. Tähtimattoon numeron kahdeksan koukulla menee noin 2,5 kiloa paksua trikookudetta, käsialasta tietenkin riippuen.

   Toivottavasti poikkeat joskus uudestaankin blogissani ja olisi kiva jos liittyisit myös lukijakseni!

   Poista