sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kaarnasydämiä ja tulitikkuja

Lasten ollessa mummin hellässä hoidossa sain hetkisen puuhastella omia juttujani. Sain askarreltua taas muutamia kauniita joulun ajan juttuja omaan kotiin ja kyläpaikkoihin viemisiksi. Jotenkin tähän aikaan vuodesta, pimeistä ja sateisista keleistä huolimatta, jouluiset ajatukset nousevat mieleen.

Edellisenä viikonloppuna tekemältäni metsäretkeltä mukaani tarttui kaarnanpaloja, jotka otin mukaani kuivamaan tätä tarkoitusta varten. Kirjassa Kaarnasydän ja sammalkranssi oli vuoltu männyn kaarnasta kauniita sydämiä ja ajattelin myös kokeilla miten kaarnan vuoleminen onnistuisi ja kuin työlästä se olisi. Kaarnaa kerätessä kannattaa muistaa että kaarnaa saa ottaa vain maasta tai kaadetusta puusta, ettei puu vahingoitu.
Kaarnan vuoleminen oli yllättävän helppoa ja sydämen muotoilu puukolla onnistui melko vaivattomasti sopivan kaarnanpalan löydyttyä. Tarvikkeisiin ei juurikaan kulu rahaa, tarvitaan vain metsän antimia, tulitikkurasioita ja kuumaliimapistooli. Nämä kaarnasydämet voi myös maalata, jolloin niiden ilme muuttuu kokonaan. Tulitikkuaski on päällystetty vielä erikseen koivun tuohella ja liimattu askin pintaan kuumaliimalla. Tuohen tilalla voi tietenkin käyttää myös kaunista paperia, joka ajaa hyvin saman asian. Hyvin yksinkertainen ja kaunis idea!

Näitä kauniita kaarnasydämiä voi käyttää koristeena melkeimpä missä vaan, vaikka joulupaketeissa, mutta mielestäni tällainen kauniisti koristeltu tulitikkuaski pöydällä on hyvä paikka kaarnasydämelle. Tulitikut on helposti saatavilla, kun kauniin askin voi jättää näkyville kynttilän tai takan sytyttämistä varten.

Jokaisesta sydämestä ja tulitikkuaskista tulee uniikki.

Ensimmäinen meni pakettiin Roosa-nauha tuikkujen kanssa ja se päätyi mummille kiitokseksi lasten hoitamisesta, kun vanhemmat pääsivät nauttimaan yhteisestä vapaa-illasta elokuvateatteriin.


Pitkät valkoiset kynttilät oli sidottu toisiinsa tuohesta tehdyllä vyötteellä. Näitä valkoisia kyntilöitä voisi laittaa pakettiin vaikkapa neljä ja kirjoittaa kynttilöihin numerot, jolloin niistä tulisi adventtikynttilöitä.


Tunnelmallista iltaa kaikille!

2 kommenttia: