perjantai 23. marraskuuta 2012

Kypärämyssyjä ja pipoja

Ystäväni kysyi minulta aiemmin syksyllä voisinko ommella kypärämyssyn poikamaisesta kuviollisesta trikoosta hänen lapselleen. Lupasin koittaa etsiä sopivaa kaavaa ja löysinkin Ottobren sivuilta  ilmaisen lohikäärmemyssyn kaavan http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lohikaarmelakki_fi.pdf, jota hieman muokkaamalla tuli oikein toimiva ja istuva kypärämyssy.
Näitä kypärämyssyjä on sittemmin pitkin syksyä tullut ommeltua useampiakin pienille ihanille, tyttöjen ja poikien värisinä erilaisista trikoista. Sopivan kokoisena kypärämyssy pysyy hyvin paikoillaan, eikä pyöri päässä. Tänään valmistui myös yksi uusi, samanlainen kuin tyttärelläni yhtenä suosikki myssyistä. Kangas on ihana ruskeavalkoinen unisex kirahvikuosi, jonka ilmeen saa helposti tyttömäiseksi tai poikamaiseksi vaihtamalla resorin väriä.


Samasta kirahvitrikoosta sai myös isoveli pipon itselleen (kaava Ottobre 4/2012), nyt voi sisarukset käyttää samanlaista kuosia päähineissä.


Näitä ompelen jatkossakin ainakin omaan käyttöön!
4 kommenttia:

 1. Tää kypärämyssy on meillä ykköskäytössä. Tässä myssyssä on se huono puoli, ettei muita kypärämyssyjä voi enää käyttää!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla että on kovassa käytössä! Meillä kyllä menee ihan samalla tavalla, jää muut käyttämättä kaappiin. Kerrot sitten kun tehdään uusi =D

   Poista
 2. Terve! Haluaisin tietää että millalailla muokkasit tuota ottobren kaavaa..? Itse haluaisin ommella kaverille vauvalahjaksi. (odottaa kaksosia) siilitrikoosta tuollaiset, mutta tuossa ohjeessa kangas niin eri laatua? Kiitos jos viitit vastata. :) Niin ja jos osaat neuvoa minkä kokoisena kannattaa yrittää.. t. Suvi

  VastaaPoista
 3. Ainakin kannattaa pidentää myssyä kaulaosasta (n. 5-10 cm koosta riippuen), alkuperäinen on aika lyhyt ja pidentämällä tulee hartioiden päälle paremmin suojaamaan ja pysyy haalarin sisällä paremmin. Trikoo myös venyy aika paljon, eli kovin isoja "kasvuvaralla" ei kannata tehdä. Meillä esim. mahtui vielä viime talvena käytetty tänäkin talvena päähän. Kannattaa myös huomioida koossa ompeletko ompelukoneella vai saumurilla ja kuin leveä saumavara tulee. Vastasyntyneen päänympäryshän on jotain 37 cm luokkaa ollut omilla lapsillani (tosin se suurenee nopeasti) eli tekisin varmaan tuon pienimmän koon 42 cm ja ilman saumavaroja jos heti haluaa käyttöön. Ja tosiaan trikoo on venyvä materiaali.

  VastaaPoista