maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pinkki pilvitunika ja kilppareita

Jotain kivaa ja käytännöllistä piti keksiä kesäloman aloittaneelle kummitytölle. Koska itse tykkään nyt kovasti käyttää tunikoita, vieläpä näitä piilokietaisumallisia, ajattelin että myös 13-vuotias kummityttönikin varmasti pitäisi tämän mallisesta tunikasta. Ei muuta kuin ompelukone esille ja hommiin.Kankaan valinta oli hieman hankalaa ja pitkän aikaa etsin sopivaa. Aiemmin talvella koitinkin jo vähän kysellä väri ja kuosimieltymyksiä ja pohdin jo silloin mikä olisi mieluinen väri ja kuosi. Mieltymyksiä kysellessä en kertonut syytä miksi näitä kyselin ja loppuun asti säilyikin yllätyksenä. Väri on ainakin pirteä, kuten mieltymykseksi kerrottiin, mutta kuitenkin niin että siihen on helppo yhdistellä esimerkiksi erivärisiä toppeja ja legginsejä.

Tunikan kankaaksi valitsin siis tällaisin pinkin pilvikuosisen kankaan. Kangas löytyi Tampereen Tesomalta sijaitsevasta Triteks Oy:n myymälästä, jossa myydään paljon erilaisia trikookankaita ja matonkuteita. Aiemmin en täällä myymälässä ollutkaan käynyt, koska se sijaitsee hieman liian pitkän matkan päässä kotoamme, mutta kerta se on ensimmäinenkin ehkä vielä joskus käyn uudestaan kun niille nurkille osun.

No nyt ei oikein tullut kiireessä otettua kunnollista kuvaa, mutta saa luvan kelvata.Kaavoina on käytetty jo aimmin tekemääni tunikan kaavaa, jotka piirsin noin vuosi sitten Me&I-malliston tunikasta, josta itse pidin kovasti. Kaavojen kokoa ei juurikaan tarvinnut muokata, koska olemme tällä hetkellä melkolailla saman kokoisiakin, joten kaavojen osalta pääsin helpolla.

Toivon kovasti että tämä kesälomayllätys on saajalle mieleinen ja tulee kovaan käyttöön! Mukavaa ja ansaittua kesälomaa kummitytölle.

Samalta Triteksin reissulta mukaan tarttui myös pirteää kilpikonnakuosista kangasta kahdessa eri värissä, kun ystäväni tilasi lapsilleen samanlaisesta kankaasta paidat. T-paitojen peruskaavat on Ottobren lehdistä.
Koska pienen tytön unelmana ja toiveena tietenkin oli röyhelöt ajattelin niitä yllätykseksi vielä helmaan laittaa. Alunperin t-paidasta muokkautuikin röyhelöhelmainen tunika. Tunika on ommeltu itse soveltaen tytön t-paidan kaavasta Ottobren kaavaa pidentämällä.

Ystäväni lapset saivat tällaiset itselleen ja tunika ainakin oli pikkuprinsessalle mieluinen, kun se heti piti laittaa päälle.


Kiitos lasten äidille, kun otit näin hienot kuvat paidasta ja tunikasta käyttäjien päällä! Ja annoit luvan julkaista kuvat täällä blogissani!


1 kommentti:

  1. Oon hiljattain löytänyt blogisi ja tykästynyt;) Blogistani löytyy sulle tunnustus...

    VastaaPoista