perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pieni Paula-matto ja onnittelukortteja

Pieni Paula-matto


Blogin päivitys on taas retuperällä, kaikenlaista on tullut tehtyä ja kaikenlaista on enemmän kuin tarpeeksi keskeneräisenä. Jossain kohtaa olisi hyvä saada noita vanhoja tarvikevarastojakin käytettyä, ei tarvitsisi hetkeen mitään uutta hankkia. Tuntuu kyllä siltä että itsekin on kesämielellä ja monenlaista muutakin projektia käsitöiden lisäksi on meneillään, ettei tänne blogiin juttuja ehdi kirjoitella ja kesälomalla olevat lapset vaativat oman huomionsa pitkin päivää. No tehdään mitä jaksetaan ilman sen suurempia paineita!
Viime viikolla sain kuitenkin valmiiksi tällaisen pienen Paula-maton, jonka äitini ystävätär tilasi minulta nähdessään äidilläni aiemmin virkkaamani Tähti-maton. Pienen Paula-maton ohje löytyy myös tuolta Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta. Maton keskelle lisäsin tilaajan toiveesta isossa Paula-matossa olleen pylväsympyrän ulkonäköä tuomaan.
Mattoon käytetty kude on paksua trikoista luonnonvaaleaa matonkudetta. Maton halkaisijaksi tuli myös tuo 80 senttimetriä, kuten ohjeessa on mainittu, numero kahdeksan virkkuukoukulla.

Pahoittelut siitä, etten saanut kuvaa napsaistua pelkästä matosta. Matto oli lastenkin mielestä niin kiva ja pienillä jaloilla piti siihen heti päästä vähän tepastelemaan, kun yritin muutamia kuvia napsia. Virkattuja kolosia kun on kiva pienin sormin tunnustella. Ehkäpä näistä kuitenkin saa kuvan millainen matto syntyi. Toivottavasti myös tilaaja pitää matosta, mielestäni matto toimii erittäin hyvin myös pienikokoisena ja on tosi kivannäköinen.
Onnittelukortteja


Muutama onnittelukorttikin on tullut viimepäivinä askarreltua. Se on ollutkin ihan mukavaa vaihtelua virkkuukoukulle.

Sudenkorentokortin pohja on toteutettu leimasintekniikalla metallinhohtoisella violetin sävyllä kirkasta kohopulveria apuna käyttäen. Päälle on kiinnitetty kolmiulotteinen sudenkorento, joka on toteutettu liimaamalla ääriviivatarrat erivärisille pahveille ja leikkaamalla ne sitten irti. Koristeeksi vielä Onnea-teksti ja muutama strassi.

Hääparille tein samalla tyylillä myös onnittelukortin kohopulverilla ja leimasimella. Väreinä oliivi, ruskea ja kerma. Kuvioksi löytyi hauskat oksalla istuvat pöllöt, jotka on myös tehty liimaamalla ääriviivatarra pahville ja leikkaamalla kuvio sitten irti. Pöllökuvio on liimattu vielä kohotarrapaloilla korttipohjaan kiinni kolmiulotteisuutta luomaan ja siten kuvio erottuu selkeämmin pohjasta.
Sisälle vielä onnittelut Juha Tapion kappaleen Vuodet vieriä saa -sanoin... Jotenkin niin osuvaa.


Onnea vielä kaikille kesän hääpareille!!! 
Paljon onnea ja ihanaa yhteiseloa!

" Syvennyt kiireisiis
vain puoleksi kuulet
mitä haaveilen.

Sä siinä oot kaunis niin
ja kuin ohimennen
poskeas hipaisen.

Sä käännyt minua päin
sun hymysi tarttuu
kun lähemmäs tuut.

Mua katsotko vielä näin
kun vuosia karttuu
kun päät harmaantuu?

Vuodet vieriä saa
toiveena mulla 
on jokainen niistä vierelläs taivaltaa
sinuun nähdä kun saan
ja nähdyksi tulla
kaksi pelkonsa voittaa.

Mä muistelen taaksepäin
kai haavamme arpeen
on umpeutuneet.

Toisillemme siks näin
oomme edelleen tarpeen
niissä yhteen kasvaneet.

Vuodet vieriä saa..."

- Juha Tapio -

2 kommenttia:

  1. Nämä sun matot on kyllä niin ihania, voi kun saisi itsekin joskus aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =D Kyllähän sä saat ja vaikka mitä ihanuuksia!

      Poista