perjantai 29. tammikuuta 2016

Miesten kynsikkäät Novitan Nalle langasta

Joululahja valmistui viimein! Ostin nimittäin miehelleni joululahjaksi kerän mustaa Novitan Nalle-lankaa, joka herätti tietysti hieman hilpeyttä paketista paljastuessaan. Vyötteeseen oli kuitenkin kirjoitettu teksti mitä langasta oli tarkoitus tehdä. Lahja oli erittäin toivottu ja mieluinen, vaikka aika ei ennen joulua riittänytkään kynsikkäiden neulomiseen.

Mieheni tykkää käyttää talvella kynsikkäitä ja näille kynsikkäille oli todellinen tilaus, sillä kynsikkäiden parit aina tuppaavat hukkuvan jonnekin. Mummotkin kun on meillä vähissä, ei kutojia enää näillekään ole.
Valmiin ja sopivan ohjeen löytyminen olikin haasteellista, sillä miehelläni on melko hoikat kädet, vaikka pitkä mies muuten onkin. En onnistunut löytämään sopivaa ohjetta tavallisille kynsikkäille yrityksistä huolimatta. Ainoa ohje jonka löysin oli Novitan sivuilla, jonka mukaan lähdin ensimmäistä kynsikästä kokeilemaan. Aluksi loin 60 silmukkaa kynsikäsohjeen mukaisesti miehen kynsikkääseen. Liian isohan siitä tuli, vaikka käsialani ei edes ole löysimmästä päästä. Puolikas kynsikäs tulikin purettua ja kaapista löydetyn parittoman kynsikkään silmukoiden mukaan loin uuteen vain 49 silmukkaa.
Vanhasta  kynsikkäästä otin myös "mummun mallin" ja tein kynsikkään päälliosaan ja varteen 2 oikein, 1 nurin joustinneuletta, jolloin kynsikkäästä tulee käteen napakka ja joustava. Kämmenpuoli on sileää neuletta. Kynsikkään varresta tein riittävän pitkän, jolloin sen voi taittaa halutessaan kaksin kerroin ja on näin ollen lämpimämpi ranteeseen.

Ohje onkin nyt sitten sovellettu omasta päästä välillä mittaillen miehen kämmenen kokoa sovittamalla. Mutta ihan kivat tuli! Yksi kerä riittää vielä toisiinkin kynsikkäisiin lyhyemmällä varrella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti