keskiviikko 21. lokakuuta 2015

DIY: Halloween hämähäkin pesät ja kurpitsalyhty

Kiitos ihanasta ideasta Onnellisen kirsikan Micu! Lapset olivat näistä hämähäkin pesistä riemuissaan, kun ne toteutimme. Micun postaus hämähäkin pesistä löytyy Onnellisen kirsikan blogista DIY: Halloween hämähäkin pesä.

Askartelutarvikkeet on edulliset hankkia ja näin saa helposti näyttäviä koristeita lastenkutsuihin, naamiaisiin tai muuten vain kotia koristamaan Halloweenin aikaan.

Tarvitset vain sopivaa lankaa, me käytimme lankakätköistä löytynyttä jäämäkerää Novitan harmaata Rose mohair lankaa. Siitä tulikin ihanan seittimäistä karvaisuuden vuoksi! Lisäksi ilmapalloja, Erikeeperiä, muoviastian, muovisia hämähäkkejä ja suojaksi vaikka sanomalehteä.




Puhalla ensin ilmapallosta haluamasi kokoinen, kieputa sen jälkeen lankaa ilmapallon ympärille melko paljon. Valmista vesi-liimaseos. Micun ohjeesta poiketen en liottanutkaan ensin lankaa vesiliimaseoksessa vaan valitsin isomman astian johon tein liimaseosta ja kieputin ensin langan ilmapallon ympärille ja pyörittelin ilmapalloa astiassa niin että langat olivat kunnolla kastuneet. Näin välttyy langan sotkeutumiselta.




Tämän jälkeen ripusta pallo kuivumaan ja muista suojata alunen ettei liimevettä valu alustalle. Kun pallo on kuivunut puhkaise ilmapallo ja ota jämä pois. Tämän jälkeen kiinnitä hämähäkki palloon ja ripusta koriste.

Meidän tekemistä pesistä tuli tällaisia. Ja vaikka en mikään halloween fani olekaan lasten riemua ei korvaa mikään!






Teimme myös aikaisemmin viikolla kurpitsalyhdyn kun satuin löytämään kaupasta myskikurpitsan, johon en aiemmin ole ruokakaupassa törmännyt. Kurpitsa on pitkuliainen ja melko hankala kovertaa muotonsa ja kovuutensa vuoksi. Mutta allerginen pieni miehemme syö kyseistä kurpitsaa eikä sisuskaan näin ollen mennyt hukkaan vaan siitä tuli maukas peruna-kurpitsa laatikko pienelle miehellemme.


Kurpitsalyhdystä tuli kolmisilmäinen hirviö.
 Nyt vain Pyhäinpäivää odottamaan!!!










2 kommenttia:

  1. Wow, wow miten ihana toteutus. Ja todella paljon siistimpää, kun suosiolla uittaa koko ilmapallon siellä! Pakko ottaa testiin ensi kerralla :D

    VastaaPoista