torstai 5. maaliskuuta 2015

Banaanikakku (munaton & maidoton)

Nyt löytyi taas uusi leivontasuosikki, banaanikakku! Oli hyvä syy taas leipoa, kun hedelmäkulhosta löytyi kaksi hieman tummunutta banaania, joita ei vielä roskiinkaan viitsinyt heittää.

Etsiessäni meidän perheelle sopivaa munatonta ja maidotonta ohjetta törmäsin Yhteishyvän Arjen banaanikakku -ohjeeseen. Ohje vaikutti sopivan helpolle ja maukkaalle. Lisäksi mitään ainesosia ei tarvinnut vatkata, jolloin oman kokemukseni mukaan myös munaton leivonta onnistuu hyvin. Mummukin oli tulossa meille yövierailulle ja oli mukava että iltakahvin kanssa oli jotain tarjottavaa.

Ensimmäisen "koekakun" tein Roosa nauhan sydänmuottiin ja siitä tuli aika ihanan näköinen. Kakku yllätti helppoudellaan ja maukkaudellaan ja kävi hyvin kaupaksi.




Ainekset

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1,5 dl sokeria
2 banaania
1 dl juoksevaa margariinia
2 rkl maitoa tai vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä soodakulhossa. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose, margariini ja maito tai vesi.Voitele vuoka ja paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Ohjeesta poiketen laitoin noin 0,5 dl nestettä (kaurakermaa tai -maitoa), koska tuo 2 rkl ei mielestäni ollut riittävä määrä. Lisäksi paistoin kakkua noin 60 minuuttia ohjeessa olleen 30 minuutin sijaan, jotta se varmasti kypsyisi riittävästi. Pidempi paistoaika osoittautuikin sopivaksi.

Viikonloppuna juhlitaan rakasta 3-vuotiasta Tilda tytärtämme sukulaisten ja ystävien kanssa, luultavasti tällainen banaanikakku pääsee yhdeksi kahvipöydän herkuksi.




Alkuviikosta kävimme lasten kanssa myös Ikeassa "synttäriretkellä" ja tietysti hodareilla. Hankimme synttärijuhliin koristeiksi näitä ihania pom pomeja sekä silkkipaperia ja paperinarua, joista askartelimme ihanan väristä viirinauhaa. Tämän viirinauhan valmistaminen onnistuu varmasti kaikilta helposti ja nopeasti. Kaiken lisäksi tarvikkeet ei maksa paljoa (silkkipaperit 2,5 euroa 16 arkkia, neljää eri väriä/kuosia). Lopuista silkkipapereista voi askarrella edullisesti vaikkapa näitä pom pomeja jos ei halua ostaa niitä valmiina.






Vaaleanpunaisen pom pomin takana näkyy myös viimeisin löytöni Sokokselta. Kauan etsitty iso valkoinen roomalaisilla numeroilla oleva seinäkello, joka on noin 50 cm halkaisijalta. Omalta paikaltaan se näkyy talon lähes jokaiseen tilaan, eikä tarvitse varta vasten lähteä kelloa etsimään.

Mukavaa loppuviikkoa!









2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä superherkkua! Kosteaa ja maukasta!
    Lämpimästi kiitoksia vielä kesteistä :D

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä kiitos käynnistä!

    VastaaPoista