Olen itse pullataikinan tekemisessä varsinainen poropeukalo, taikinasta tulee yleensä joko liian pehmeää tai liian kovaa. Tässä ohjeessa on tuo jauhojen määräkin mielestäni tosi hyvin kohdillaan! Ohje on pieneen taikinaan, mutta se on juuri sen kokoinen että pienikin leipuri jaksaa sen hyvin hermostumatta ja helppohan se ohje on myös tuplata.
Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje.
Manteliset dallaspullat
Taikina:
2,5 dl maitoa/vettä
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
100 gr leivontamargariinia
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 gr leivontamargariinia
1 muna -> jos munan jättää pois, korvaa tilkalla nestettä
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rs (91 gr) vaniljakastikejauhetta
(70 gr kuorittuja manteleita)
Leipoessa piti tietysti vähän lauleskella Leipuri Hiivasta...
"Työnnän pullat uunihin,
vedän valmiit takaisin.
Näen piipusta kun savu kohoaa.
Leipuri Hiiva, hän asuu Kumputiellä..."
Ei muuta kuin nauttimaan sateisesta iltapäivästä ja päiväkahvista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti