keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hiiriperheen uusin jäsen

Nyt pukkaa taas hiiripäivityksiä, joten älkääpä kyllästykö! Jokunen muukin on ihastunut näihin söpöliineihin ja rakennushommilta en muuta ehdi kuin hiiritehtailla. No niinhän niiden hiirien kanssa taitaa yleensä käydä!

Saanen esitellä kuitenkin hiiriperheen uusimman jäsenen. Toisin kuin edeltäjänsä, tämä balleriina on pukeutunut vaaleanpunaiseen, niin kuin oikea Anniina balleriina. Hiiri on tehty samaisesta langasta kuin kaksi aiempaakin hiirtä, eli Novitan bambu langasta, joka on 50 % bambu-viskoosia ja 50 % puuvillaa. Virkkuukoukkuna käytin numeroa 3,5 kuten langan vyötteessä suositellaan.




Hiiren alkuperäinen ohje on Lilleliisin, jonka verkkokaupasta löytyy myös muita ihastuttavia amigurumi ohjeita. Kunhan nämä toivotut hiiret saan ensin valmiiksi, niin voisin kokeilla jo jotain muuta =)

Täytyy sanoa että aika koukuttavaa näiden amigurumi hahmojen virkkaaminen on ja kuitenkin suhteellisen helppoa, jos virkkauksen alkeet on hallinnassa. Iltapuhteena lasten hoidon ohella valmistuu huomaamatta osa jos toinenkin.




Hiiren päässä on vielä soma virkattu rusetti koristeena. Ja silminä toimivat turvanappisilmät, jotka ovat pienillekin turvallisia, eikä niiden pitäisi irrota vetämälläkään. Tämä suloinen hiiri on toinen toistaan suloisempia yksityiskohtia täynnä. Rusetin lisäksi balettipuvun helma on ihanan röyhelöinen ja maukkaana yksityiskohtana jalassa suloiset balettitossut.








Ihan kaikkia hiiriperheen jäseniä ei yhteiskuvaan saatu, mutta tässä kaksi sisarusta <3<3<3

Joista toinen matkaa kohta uuteen rakastavaan kotiin pientä ihmistä ilostuttamaan!





P.S. Kumman värinen hiiri, vadelman vai vaaleanpunainen, on mielestäsi suloisempi?

lauantai 1. helmikuuta 2014

Lapsen tuubihuivit ja amigurumi hiiri

Tein viime keväänä maaliskuussa ihanan löydön Tildalle Espanjan lomallamme. Benetton Outletista löytyi ihana vaaleanpunainen toppatakki mahtavan edulliseen hintaan! Syksyn aikana olenkin neulonut muutaman tuubihuivin Tildalle. Kumpikin huiveista sopii erinomaisesti tämän ihanan  toppatakin kanssa. Tietysti suloisen takin piti saada kaveriksi muutakin suloista! Ihana fleecehattu on Silverjunglen ja hattua koristaa turkistupsu ja metallinen tähtikoriste. Kaikki erinomaisesti yhteensopivia!




Ohjeen tähän suloiseen tuubihuiviin bongasin yhdestä suosikkiblogeistani, Prinsessajuttu. Täällä blogissa esitellään taitavasti tehtyjä ja toinen toistaan herttaisempia käsitöitä! Tuubihuivin alkuperäinen ohje löytyi Tamperelaisen lankakauppa Kerän sivuilta.

Tee näin (aikuisen huivi)
Luo 30 s. *Neulo 2 o, 1 o kiertäen, 1 n*. Toista *–*, kunnes jäljellä on 2 s. Neulo 2 o. Toista sama myös nurjalla puolella. Neulo huivi noin metrin mittaiseksi ja päättele silmukat. Höyrytä halutessasi. Yhdistä lopuksi päät ja päättele langat.




Lapsen tuubihuiviin tein Prinsessajuttu -blogi Miran ohjeen mukaan vain 22 silmukkaa aikuisen 30 silmukan sijaan. Luonnonvaalea tuubihuivi on neulottu Novitan Naava-langasta ja vaaleanpunainen Novitan Hile -langasta, jossa on ripaus pienelle tytölle sopivaa kimallusta.




Huivin pinta on molemmin puolin samanlainen ja pinta ihanan eläväinen.

Yhden amigurumi balleriinahiiren olen myös saanut valmiiksi viimepäivinä. Balleriinahiiri pääse pian omaan kotiin pienen tytön hellään huomaan. Toivottavasti hiiri ilahduttaa vielä pitkän ajan päästäkin omistajaansa.

Hiiren sylissä oleva sisustussydän on hankittu lempi sisustuskaupastani Annival Interior:sta, jossa on pakko poiketa aina ohikulkumatkalla. Kohta se pääsee omalle paikallee suloiseen naulakkoon Tildan huoneeseen kun uusi kotimme valmistuu keväällä.


Mukavaa pakkaspäivää!