torstai 19. joulukuuta 2013

Päiväkodin tädeille ja luovuushaastetta

Tuli taas aika muistaa ja kiittää päiväkodintätejä hyvin kuluneesta syksystä. Tämä syksy oli erityinen siltäkin osin, että isompi aloitti uudessa päiväkodissa muuton jälkeen ja pienempi aloitti kokonaan hoitouransa. Silti ennakko-odotuksista huolimatta koko syksy on mennyt erittäin hyvin ja lapset on lähteneet aamuisin mielellään hoitoon ja viihtyneet erittäin hyvin uudessa hoitopaikassa ja on säästytty suuremmilta itkuilta ja suruilta.




Niinpä ajattelin taas tehdä itse jotain pientä tädeille. Tänä vuonna tätejä olikin useampi kolme kummankin ryhmässä eli yhteensä kuusi ja sen päälle halusimme vielä muistaa päiväkodin ihanaa keittäjää, joka on hyvin huolehtinut allergisen lapsemme ruuista ilman suurempia ongelmia sekä johtajaa, joka myös osallistuu aktiivisesti lasten hoitamiseen.

Pirkkahallissa marraskuussa olleilta käsityömessuilta sainkin kivan idean paksuhkosta alumiinilangasta taivutetusta sydämestä, jonka voi laittaa roikkumaan esimerkiksi ikkunaan tai joulukuuseen. Sydämeen tein vielä erilaisista helmistä roikkuvan "hännän".




 


Käsityömessuilta tarttui mukaan myös hauskan paksua Fanttilankaa, josta tein neljä rintakorua. Korun voi kiinnittää taakse ommellun neulan avulla vaikka takin rinnukseen. Tällaiset rintakorut menivät pakettiin päiväkodin muutamalle henkilölle, sekä muutamalle ystävälle yllätyksenä luovuushaasteen merkeissä, johon jo alkuvuonna otin osaa. Onneksi vuosi ei ole vielä lopuillaan ja vielä ehtii yllätykset perille.







No mitään kun en tänäkään jouluna itse aikonut tehdä, tässä oli lopputulos... Kaikille piti tietysti vielä tehdä itse jouluiset kortit pakettien mukaan. Tällaisia leimasintekniikalla tehtyjä ja kullalla embossattuja enkelikortteja olen tehnyt joku vuosi aiemminkin ja vieläkin ne miellyttävät.



Ja somia pieniä paketteja...

 


Prinsessa tutu lapselle

Vielä oli tonttu korvat tarkkana ja pukin konttiin päätyy pienelle ihanalle prinsessallemme suosittuihin prinsessa, balleriina ja tanssileikkeihin ihana tutu.




Näitä tutuja on vilahdellut viime aikoina blogeissa ja vaatekaupoissa ja jo pidemmän aikaa on mieli tehnyt hankkia sellainen.  Itse asiassa yhden jo tilasinkin, mutta väri ja laatu eivät miellyttäneet minua ja jouduin sen palauttamaan.

Jokunen päivä sitten ehdin vielä kangaskauppaan ja ostin tarvikkeet tutua varten. Tutun vuori on vuorisilkkiä, kauniin hennon vaaleanpunaista ja tylli pehmeää vaaleanharmaata. Helmaan ja vyötärökaitaleelle on vielä ommeltu siniharmaa ohut satiininauha.




Tutu on tehty ilman kaavoja omasta päästä leikkaamalla erikseen vyötärökaitale ja vuori hameeseen, sen jälkeen kaksinkerroin taitettuja tyllikerroksia sopiva määrä. Tähän tutuun laitoin vain kaksi tuplakerrosta tylliä, eli yhteensä neljä kerrosta, jotta leikkiminen tutu päällä olisi vielä pienelle tytölle miellyttävää. Tarvikkeiksi ostin vuorikangasta 30 senttimetriä ja tylliä metrin.

Värit ei ehkä olleet juuri ne mitä halusin, koska hakusessa oli vanha roosa tai tumman harmaa, joita ei tietenkään kuulunut värivalikoimiin. Mielestäni tutusta tuli kuitenkin ihan kivan värinen ja sopiva pienelle tytölle. Vaaleanpunainen vuori antaa harmaalle tyllille hieman pehmeyttä ja tyttömäisyyttä, harmaan vuorikankaan sijaan jota myös vaihtoehdoksi ajattelin.

Harjoituskappaleeksi tuli ihan kelpo versio, seuraava onkin sitten jo varmasti helpompi tehdä. Kuvat eivät ole parhaita mahdollisia, pahoittelut siitä, ja sovituskuvatkin puuttuu jotta yllätys säilyisi.

Mitäs pidätte, kelpaako pienelle prinsessalle?





Nyt innolla odottamaan millaisia leikkejä tutu päällä leikitään!

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kranssikurssi

Viime keskiviikkoiltana sain hieman omaa aikaa ja suuntasin Kangasalalla olevan Kukkivat kukka- ja sisustusliikkeen järjestämälle kranssikurssille, jolle pikailmottauduin muutama päivää aikaisemmin. Kukkivat on aivan ihana myös sisustustarvikkeiden osalta ja tällä hetkellä sieltä löytyy aivan ihanaa jouluaiheista sisustustarviketta! Kannattaa käydä tutustumassa, jos liike osuu matkan varrelle.




Kranssipohjaksi päätin valita havukranssin ja siihen piti päättää kaikesta siitä paljoudesta itselle mieluiset koristeet. Havukranssi säilyy hyvin ulkosalla ja halusinkin tehdä ulko-oven viereen kranssin toivottamaan vieraat tervetulleeksi. Tähän aikaan vuodesta tietysti jouluinen olisi ajankohtainen, mutta halusin hieman pidempi aikaisemman ja siksi valitsin sekä pohjaksi että koristeiksi talvisempia vaihtoehtoja.

Koristeista ihastuin heti aluksi tähän hiiren vieressä olevaan rekeen, joka oli ehkä maailman suloisin! Valitsin heti myös ison puisen Tervetuloa-tekstin kranssin yläreunaan, koska tätä tekstiä pystyn hyödyntämään myös myöhemmin kun kranssipohja menee huonoksi.




Reen viereen oli monta monituista ja ihanaa vaihtoehtoa tontuista, pikkulinnuista ja hiiruleista lähtien. Päädyin kuitenkin tähän ihanaan ruskeavalkoiseen huopahiireen, joka sopi reen ja tekstin värimaailmaan hyvin. Sitten vielä lisäksi löytyi aivan ihania kaarnasta tehtyjä tähtiä.




Koristeet on kiinnitetty rautalankaa ja kuumaliimaa apuna käyttäen ja hiiren pintaan on suihkutettu ripaus hiuslakkaa, jotta pikkuiset lintuystävät jättäisivät koristeen rauhaan. Nähtäväksi jää päätyykö hiiri parempiin suihin.



Jotain pientä ja jouluista tarttui vielä mukaan illan päätteeksi. Aivan ihana sydämenmuotoinen pienistä tiukusista tehty helistin. Tähän helistimeen kaivoin kätköistä vielä somisteeksi puna-valkoruutuista nauhaa jonka somin rusetiksi. Kuvassa oleva tuikkulyhty on yksi suosikeistani muutaman vuoden takaa Pentikiltä.

Lapset olivat tästä sydänhelistimestä aivan innoissaan ja sitä käytetäänkin meillä tonttujen kutsumiseen, luomaan jo vähän joulun taikaa...